Nørgaarderne

Nørgaarderne

Den 18. januar 2006 møder Anette og Joachim hinanden på skøjtebanen foran Musikhuset i Århus og godt rundtossede 3 timer senere tænker de begge, at det da har været så hyggeligt, at de da lige så godt kan fortsætte på en café for at få varmen.

Året efter står de med pakkede rygsække og tager på 14 måneders oplevelser rundt i hele verden. 31. december frier Joachim i en luftballon over Queenstown i New Zealand og en solbeskinnet 16. august bliver de gift i Mølholm Kirke.

Risene, der blev kastet efter vielse, var ikke forgæves og 26. november 2009 bliver Nicolai født og omkring 1 1/2 år senere kom lillebror Christian til verden den 15. juni 2011. Nicolai var utålmodig og kom 6 uger for tidligt, men med Christian var det omvendt og han kom to uger senere end forventet.

Joachim

Joachim Neve NørgaardPrøver at leve op til ord som energisk, smilende, positiv, festlig, afslappet, eftertænksom og engageret. Han er født i 1975 - et begivenhedsrigt år, hvor Watergate skandalen stadig rullede, oliekrisen kradsede, Vietnam krigen rasede og Viking 1 sonden blev sendt afsted mod Mars.

Rejselysten har aldrig været større og startede for hans vedkommende på en tur til Israel og Egypten i 1996. Siden har han besøgt alle kontinenter og lysten bliver bare stærkere og stærkere for hver gang han kommer afsted og ser, hvilken fantastisk planet vi bor på. Ølbrygning, god mad, dykning og IT optager også meget af fritiden, men heldigvis er der altid plads til at besøge familie og venner, som betyder meget for mig.

Hvis han selv skulle give et bud på sine svage og stærke sider, så kunne de svage sider være, at han kan være meget engageret og blive meget optaget af en bestemt ting eller et bestemt mål. Det er ikke sådan, at han så ikke lytter til andre, men mere sådan at han pludselig får en masse energi, som måske kan tage lidt pusten fra dem han er sammen med. Men han ved det og hvis han lige får et hint om at gå på nødstrøm et øjeblik, så fanger han for det meste også sådan en hentydning. Derudover kan han nok også godt lide at snakke og vende ting inde i hovedet, sådan noget med at han prøver at se tingene fra mange sider. Nogle gange også ting, som ikke umiddelbart kan ses på anden end én måde. Han gør det ikke så tit, men det sker, nogle gange bare for at skabe et emne at kunne diskutere og det kan godt irritere andre lidt.

Hvis han laver noget som ikke giver mig nogen mening, så smitter det af på humøret. Det er naturligvis ikke tilfældet ved nogle få dages træls arbejde, men hvis han i flere måneder skal løbe efter tog, der er kørt for længst, bliver han lidt øv-bøv. Hvis det ikke ser ud til at gå over, gør han selv et eller andet og det kan nogle gange godt være impulsivt og måske ikke dobbelt-checkket 100% gennemtænkt.

Af stærke sider så har han nemt ved at skabe mig overblik, han er ved at have rejst et par steder nu og sprog giver ham ikke normalt de store kvaler. Så er han udadvendt og glad for at møde andre mennesker. Han er seriøs med de ting han laver, men hader dog at det bliver for seriøst og for alvorligt. Man skal kunne grine, også i de situationer, hvor det hele faktisk mest af alt lugter lidt af sur ko. Det er vigtigt for ham at holde en aftale og at et ord er et ord. Ord som tillid, ærlighed og troværdighed er måske nok lidt kliché-agtige, men det til trods, er det noget, han sætter pris på.

Ellers er han født pænt nysgerrig og tør godt tage nogle chancer. Han kan lide at have det sjovt (hvem kan ikke sige "ja" til det ) og gøre andre glade. Han er en meget direkte person, han spørger, hvis der er noget, han er i tvivl om. Hvis han kan se, der er et problem, er han ikke konfliktsky, men håber bare at kunne få det løst hurtigt.

Fakta

Født: 17. marts 1975
Højde: 181 cm
Fødested: Skive
Hjemby: Viborg

Mor: Marie Rasmussen
Stedfar: Søren Rasmussen
Far: Kaj Nørgaard Jensen
Søster: Stine Rasmussen

Arbejdsplads: Danske Bank, Brabrand

Mottoer

Kærlighed er det vigtigste i livet.

Man skal lære hele livet

Carpe diem - grib dage

Every man dies. Not every man lives

Hold det du lover

Med ærlighed kommer man længst

When the power of love overcomes the love of power the world will know peace (Hendrix)

Train people! Better risk they leave than not and they stay..

Interesser

Vores sønner Nicolai og Christian
Rygsæksrejser til fjerne lande
Dykning
Informationsteknologi
Musik i bred forstand
Svømning
Spansk og andre sprog
Fotografering (især på rejser)
+ alt det ukendte...

Anette

Anette Neve Nørgaard...er en frisk og udadvendt pige født den 11. april 1978. Flere gange har hun rejst, arbejdet og levet i udlandet - det har givet hende rigtig meget!

Hun er uddannet bankrådgiver i Jyske Bank, men sagde op og har derefter læst til serviceøkonom. I banken kunne hun godt lide kontakten med kunderne, men følte sig mere som sælger end rådgiver.

Da hun har boet i andre lande samt rejst mange steder i verden, interesserer hun sig meget for andre kulturer, lande, mennesker, natur og forskelligartede indtryk.

Privat bor familien i Horsens og er "flot" kørende i en ældre, men stabil Nissan Almera. Hun cykler stadig meget og håber at holde formen på den måde. Hun vil beskrive sig selv som ambitiøs, der både arbejdsmæssigt og privat stiller store krav til sig selv og hendes omgivelser. Selvstændighed, initiativ, og arbejdsom er værdier, som hun værdsætter højt – både hos andre og sig selv.

Frivilligt arbejde er også noget hun holder af, hvis bare formålet er godt. Hun har flere gange været Kræw´er i Muskelsvindfonden samt på Danmarks Smukkeste Festival i Skanderborg. Hun er meget interesseret i musik og kan spille keyboard, klaver og lidt guitar. Derudover har hun spillet i et brassband gennem 10 år. Hun elsker al slags sport og dyrker selv løb, samt træner i fitnesscenter - både holdtræning og styrketræning.

Fakta

Født: 11. april 1978
Højde: 183 cm
Hjemby: Vejle

Mor: Annalise Smidt
Far: Jens Smidt
Bror: Lasse SmidtVIGTIGT! Køb i butikker, der giver pengene tilbage og ikke kun tilgodeseddler.

Livsfilosofi

Visse tidspunkter i ens liv får man et pusterum, et lille øjeblik til at filosofere over livet og hvordan man lever det. Et af disse øjeblikket bragte denne lille historie med sig. Man kan måske driste sig til at kalde det en livsfilosofi, men det vigtigste er, at den virker...

Forestil dig, at du sejler på det store hav. Du kan vælge ofte at kaste anker og dykke ned for at undersøge hvert et vrag og vende hver en sten på bunden. Du kan svømme tæt på de store rev, hvor du risikerer at hænge fast i gamle fiskenet, blive angrebet af hajer eller stukket af giftige fisk. Man kan blive klogere på livet af disse dyk, men de er ikke strengt nødvendige og kan tærre en del på kræfterne.

Man kan også vælge at blive ovenvande, sejle på bølgen blå, lade solen varme kroppen helt ind i sjælen, glæder sig over den friske luft og de fantastiske solop- og nedgange. Med andre ord nyde livet og få "batterierne" ladet fuldt op.

Engang imellem kommer der en ø eller et koralrev op fra havets dyb. Du kan vælge at sejle udenom eller du kan vælge at sejle tæt på, undersøge revet og gå i land på øen. Øerne er ukendte og du aner ikke, hvad de bringer. Du er egentlig lidt utryg ved det ukendte. Der kan vente dig godt eller skidt, men for at finde ud af det, er du nødt til at undersøge sagen nærmere. Du er nødt til at gå ind i junglen, møde de indfødte, konfrontere dyrene og bestige det højeste punkt for bedre, at kunne danne dig et overblik.

De fleste øer viser sig heldigvis at være beboet af søde mennesker, fantastiske fugle, smuk natur. De fleste har en overflod af frugt og der er frisk vand, som du kan tage med ombord i dit skib.

Men nogle få gange viser øerne sig at være smadderfarlige, du får nogle slag over næsen, blå mærker, blodige skrammer og måske brækker du endda en arm eller et ben. Der kan i sjældne tilfælde være vulkaner, kanibaler eller lignende former for djævelskab. I de tilfælde er det bare med at komme tilbage til skibet og få sat et stort rødt advarsels-kryds på søkortet. Den ø skal du sejle udenom fremover - den bringer dig ikke noget godt.

Betydningen af historien er, at man ikke skal opsøge sine problemer på havets bund. Det er ikke nødvendigt at dykke ned til dem. Men når de kommer på ens vej, er de blevet så betydende, at man bør gøre noget ved dem. Det koster kræfter og mod at udforske sine øer/problemer, men de kræfter (og flere til) skulle du helst have fået ved at have varmet dig i solen, nydt den friske luft og livet som sådan.

Hvis du i stedet vælger altid at undgå problemerne, bliver der bare flere og flere steder på dit søkort, hvor du ikke kan komme fremover. Problemerne vokser så at sige og den dag, du pludselig har været ude i et kæmpe uvejr og skibet trænger til reparation og kærlig pleje, er der måske ingen øer at søge tilbage til - ingen steder at få hjælp.