Øl og brygning

Håndbrygning, hjemmebrygning, mikrobrygning eller hvad man nu vælger at kalde det, er slet ikke så svært. Faktisk bestemmer man selv sværhedsgraden ved at vælge de rigtige opskrifter. Det kan for mange være en fordel at starte med maltekstrakter og så stille og roligt øge udfordringerne.
Rigtig brygning er såkaldt all-grain brygning, hvor man har rigtigt spiret maltet korn tilsat vand, humleblomster og den specielle ølgær, der netop passer til ens øltype.
Personligt har jeg en forkærlighed for de belgiske øltyper som dubbel, triple, lambic/geuze og witbier. Belgisk øl udmærker sig blandt andet ved at have en meget kompleks smag. I forbindelse med gæringen dannes en række aromaer, der blandt andet kan beskrives som banan, hindbær, pære, abrikos, blomme, kirsebær, appelsin, solbær, sveske med mange flere. Ofte er disse aromaer dannet udenlukkende i forbindelse med gæringen og kaldes "estere".